Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Gaze în Fâşia Gaza

Gaze în Fâşia Gaza

gaza

 

Mai multe teste preliminare efectuate de către experţi de la Universitatea Islamică sugerează că există un câmp de gaze naturale în apropierea coastei de lângă Fâşia Gaza, a declarat Salem Salama, directorul unui comitet economic din regiune, scrie France Presse.

Dacă acest lucru se va dovedi real şi viabil comercial, există speranţe pentru alimentarea cu combustibili a teritoriilor palestiniene, alimentare blocată în prezent de israelieni.

Testele ar fi fost făcute în ultimele câteva săptămâni după ce pescarii au observat frecvent  bule mari care ieÅŸeau din apă, la circa 300 de metri în larg.

Dacă Salama părea destul de optimist, vice premierul palestinian Ziad Al-Zaza şi în acelaşi timp ministru de Finanţe în administraţia Gaza, a declarat că mai e nevoie de studii suplimentare pentru a confirma prezenţa unor câmpuri comerciale gazeifere.

Pe lângă blocada impusă de evrei, problemele în alimentarea cu combustibil, materiale de construcţii sau orice alte bunuri s-au accentuat în Gaza şi după ce armata egipteană a închis în vara anului trecut tunelurile care trec pe sub graniţa Gaza-Egipt, care erau linii cruciale pentru alimentarea palestinienilor.

 

Tag Cloud