Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Americanii de la Lufkin, unul dintre furnizorii de sonde petroliere ai OMV Petrom, mai aduc 2,7 milioane de dolari la firma din Prahova

Americanii de la Lufkin, unul dintre furnizorii de sonde petroliere ai OMV Petrom, mai aduc 2,7 milioane de dolari la firma din Prahova

Lufkin

Lufkin Industries SRL, furnizorul de echipamente petroliere şi de gaze naturale de lângă Ploieşti îşi majorează capitalul social cu 2,7 milioane de dolari prin contribuţia în numarar a texanilor de la Lufkin Industries Inc, asociatul unic al firmei. Astfel, capitalul social al firmei este acum de circa 249,7 milioane de lei, din care 200 lei şi 80,7 milioane de dolari.

Firmă cu o tradiţie de 111 ani, texanii de la Lufkin, unul dintre liderii mondiali ai furnizorilor de echipamente petroliere şi de gaze naturale au făcut recent cea mai mare investiţie din istoria companiei tocmai lângă Ploieşti, unde produce în principal sonde petroliere (mai precis, pompe cu balansier). Fabrica a fost deschisă oficial în iunie în Ploieşti West Park. Circa 90% din producţie este destinată exporturilor, mai ales pentru activitatea on shore.

În fabrica din Prahova, americanii au investit un total de 140 de milioane de dolari. Fabrica este construită pe o suprafaţă totală de 330.000 mp. Guvernul României a oferit circa 28 milioane de euro pe măsură ce anumite etape ale construcţiei au fost realizate.

Dintre cumpărătorii noii fabrici există mai mulţi clienţi care activează în România. De departe însă, cel mai important este OMV Petrom, declarau pentru Energy Report, la inaugurarea fabricii, reprezentanţii companiei listate la Nasdaq.

Pentru această majorare de capital, firma a emis 891.783 de noi părţi sociale. Deocamdată, texanii au în Prahova circa 260 de angajaţi, din care 150 sunt implicaţi direct în producţie. Până la finele anului însă speră să ajungă la 370 de persoane, care să lucreze în trei schimburi.

Tag Cloud