Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Ce regenerabile îngheaţă înainte de iarnă? Proiecte desfiinţate

Ce regenerabile îngheaţă înainte de iarnă? Proiecte desfiinţate

panouri iarna

Pe lângă investiţiile în energia regenerabilă, Energy Report continuă să informeze, cel mai adesea în exclusivitate, şi despre proiectele de energie regenerabilă la care investitorii au renunţat.

De departe, cele mai multe asemenea proiecte sunt cele cu panouri solare şi uneori de servicii corelate acestora şi mai rar proiecte eoliene sau hidro, deşi nici numărul acestora din urmă la care s-a renunţat nu e deloc de neglijat.

Vom da în cele ce urmează patru noi exemple concrete din industrie pe care investitorii au hotărât să le dizolve şi lichideze fără a mai intra în prea multe detalii asupra istoriei proiectelor, aşa cum facem deseori.

Marius Soare are doar 29 de ani şi, având parcă un nume predestinat pentru industria panourilor solare dar fiind şi tânăr, deja este asociat unic al Suntech Energy. Acesta şi-a înregistrat firma în anul 2014 dar de curând a decis dizolvarea şi lichidarea.

Asociaţii firmei “Sisteme Fotovoltaice” din Giurgiu, mai precis din satul Mogoşeşti, comuna Adunaţii Copăceni, s-au adunat şi au decis lichidarea. Aceştia, Marius Tiberiu Alexe şi Silvestru Mincu au avut însă de se luptat şi cu o concurenţă destul de puternică în zonă şi chiar în Mogoşeşti, unde s-au mai înghesuit astfel de proiecte.

Ionel Moroşanu din Galaţi s-a asociat cu un neamţ pe nume Leswing Alexander Dieter în speranţa că afacerea îi va merge mai bine. Dieter are 70% din proiectul Westech-Energie iar Moroşanu doar 30%. Astfel că pe lângă lucrări de instalaţii sanitare de încălzire şi de aer condiţionat, cei doi şi-au propus să intre şi în industria  panourilor solare. Aceştia susţineau la prezentare pe site-uri că “misiunea WESTECH Solar este dezvoltarea și implementarea de soluții rezonabile comercial, pentru utilizarea cu prioritate a resurselor de energie regenerabilă, integrarea semnificativă”. Integrarea semnificativă s-a făcut prin dizolvare şi lichidare, săptămânile trecute.

Să dăm însă şi un exemplu hidro. Astfel, “Hydro Energy Asau” din Bistriţa nu s-a desfiinţat încă dar se pregăteşte să încerce. Mai precis, administratorul unic a convocat adunarea generală extraordinară a acţionarilor pentru 11 noiembrie iar punctele de pe ordinea de zi sunt dizolvarea voluntară şi numirea unui lichidator.

Tag Cloud