Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon04152024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Proiect pe biomasă, desfiinţat. Fondator: PNL-istul Sorin Supuran, proaspăt demisul director general al Autorității Rutiere Române

Proiect pe biomasă, desfiinţat. Fondator: PNL-istul Sorin Supuran, proaspăt demisul director general al Autorității Rutiere Române

biomasa proiect

În vremurile lui bune, cât a fost cu PNL-ul la putere, Sorin Supuran, fostul candidat la președinția PNL Timiș, vroia să obţină curent din biomasă împreună cu fratele său, de pe o exploataţie agricolă din localitatea Biled din Timiş, unde, de altfel, Sorin Supuran a fost şi primar. Pe hârtie, afacerea a fost lăsată în ultimii ani fratelui său şi unui austriac. Coincidenţă sau nu, la finele lunii martie, după ieşirea partidului său de la guvernare, s-a renunţat la biomasă, iar cererea de radiere a firmei de proiect, înfiinţată încă din anul 2009, a fost admisă la tribunal în prima jumătate a lunii iunie, indică documentele consultate de Energy Report.

Eugen Supuran, fratele politicianului este mare om de afaceri în Timiş, unde în ultima perioadă, printre altele, a cultivat aproape 1.000 de hectare de teren cu porumb, grâu, floarea soarelui , orzoaică sau rapiţă.

Firma Power Biomasa Energy a fost înfiinţată în primăvara anului 2009 de cei doi fraţi împreună cu omul de afaceri austriac Franz Blochberger. Acesta din urmă e acţionar în mai multe companii din România, printre care şi Agro Blochberger sau Sabloal Energie Eoliană. Agro Blochberger a cultivat în ultimii ani pe zeci de hectare tot în judeţul Timiş , soia modificata genetic . Sabloal Energie Eoliană are un proiect cu 117 eoliene în apropiere de Autostrada Soarelui, la Medgidia, Valea Dacilor (comuna Peştera) şi Ciocârlia. Blochberger este dezvoltătorul propriu-zis al proiectului, prin compania sa Ventureal, implicată în proiecte similare în Austria, Cehia şi Slovacia, în parteneriat cu o serie de companii energetice germane şi austriece.

Revenind la Sorin Supuran, acesta a mai primit o lovitură în primăvară, când fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, l-a demis din funcţia de director general al al Autorității Rutiere Române, funcţie din care, cu doar câteva săptămâni înainte de decizia lui Şova, anunţase că nu se gândește să-și dea demisia.

 

Tag Cloud