Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana De la Patricia Kaas, Remus Truică trece la aventura cu panourile solare. Omul de afaceri şi-a deschis birou într-un imobil RA-APPS

De la Patricia Kaas, Remus Truică trece la aventura cu panourile solare. Omul de afaceri şi-a deschis birou într-un imobil RA-APPS

z truica si kaas

Miliardarul Remus Truică, cunoscut în ultima perioadă mai ales prin relaţia îndelung mediatizată cu cântăreaţa Patricia Kaas sau prin divorţul de Irina Truică, a decis să-şi deschidă un birou în centrul Capitalei, pe strada Atena nr.11, pentru a se ocupa de afaceri cu panouri solare. Truică susţine că vrea să investească în acest domeniu, în asociere cu gigantul chinez Sungen, peste un miliard de euro.

Firma la care este administrator Remus Truică (fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase), se numeşte Solaro Development Limited şi este înregistrată în Hong Kong. Solaro Development Limited este, la rândul său, asociat unic al Solaro Green Energy Investment iar aceasta din urmă şi-a deschis un punct de lucru pe strada Atena nr.11 la etajul doi. Este vorba de acelaşi imobil unde are camere închiriate de la RA-APPS şi organizaţia PSD sector 1.

Omul de afaceri are bugetat ca în primii doi ani, investiţia să fie de peste 500 de milioane de euro pentru ca până la finele anului 2016 să sară de un miliard de euro.

Firma chineză Sungen, înfiinţată în anul 2008 în Hong Kong, are în spate grupul Anwell, listat la bursa din Singapore. Sungen este un furnizor de top pe segmentul modulelor fotovoltaice. De altfel, ca urmare a succesului său, firma are deja birouri în întreaga lume, chiar dacă e înfiinţată abia în urmă cu cinci ani, în mai 2008.

Rămâne de văzut cum vor evolua planurile de afaceri ale miliardarului român în cazul în care panourile solare din China vor fi taxate în regim permanent în Uniunea Europeană.

Tag Cloud