Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Peste 36 de hectare cumpărate în Giurgiu de o firmă austriacă, pentru un parc fotovoltaic

Peste 36 de hectare cumpărate în Giurgiu de o firmă austriacă, pentru un parc fotovoltaic

z Fotov

Firma LJG Green Source Energy Alpha, parte a grupului austriac LSG Building Solutions a cumpărat recent 36,5 hectare de teren în localitatea Slobozia din judeţul Giurgiu. Austriecii construiesc în localitate (extravilan) un parc fotovoltaic de 45 MW. Autorizaţia de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice a fost deja aprobată de ANRE în luna februarie. Mai mult decât atât, şi alte firme din grupul austriac au investiţii în localităţi din Giurgiu, judeţ recunoscut ca având condiţii mai bune pentru astfel de investiţii în panouri solare pentru că are, în general, mai multe zile însorite şi soare mai puternic comparativ cu alte regiuni ale ţării.

Planurile iniţiale ale investitorilor erau ca în această vară, centrala fotovoltaică să fie deja conectată la reţea. Austriecii au solicitat aprobările şi au primit aprobări pentru proiectele lor din Giurgiu încă din anii trecuţi începând.

Astfel, firma „soră” LJG Green Source Energy Beta are un proiect în construcţie în sat Izvoarele, comuna Izvoarele, tot în Giurgiu. Este vorba de un parc fotovoltaic de 20 MW. În aceeaşi localitate, LJG Green Source Energy Gama are un proiect similar însă de 50 MW.

Acţionarii companiei LJG Green Source Energy Alpha au luat hotărârea de cumpărare a terenului încă de anul trecut însă aceeaşi acţionari au decis abia în martie să aprobe ratificările acestei hotărâri. Tot în martie, acţionarii au aprobat ratificările şi pentru hotărâri similare de achiziţii terenuri, hotărâri luate încă din anul 2011.

Acţionarii LJG Green Source Energy Alpha sunt Green Source Consulting (firmă austriacă), LSG Building Solutions (firmă austriacă) şi Solluce România 1 BV (înregistrată în Olanda).


Printre cele mai recente investiţii anunţate în Giurgiu pe acest segment putem aminti aici şi pe cea a chinezilor de la Lightway Solar care au anunţat în mai ca vor construi un parc fotovoltaic de 50 MW la Prundu, in Giurgiu, cu o investitie de circa 75 milioane euro.

Tag Cloud