Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Umbrărescu, unul din regii asfaltului, cumpără eoliene şi face fuziune cu una din companiile sale de profil

Umbrărescu, unul din regii asfaltului, cumpără eoliene şi face fuziune cu una din companiile sale de profil

umbrarescu

 

Unul dintre regii locali ai asfaltului, omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, a hotărât săptămânile trecute, în cadrul unui proiect de fuziune, să preia două firme de regenerabile şi să le treacă pe o singură firmă, firma sa de eoliene “Energycum W”, indică documentele proiectului de fuziune, consultate de Energy Report.

Umbrărescu a construit câteva eoliene încă din anul 2008 la ieşirea din judeţul Vrancea spre Bacău, iar anul trecut avea în plan să instaleze prin firma Energycum două sute de turbine eoliene pe dealurile din zona localităţilor Tănăsoaia şi Corbiţa.

Energycum era la finele anului trecut era printre producătorii acreditaţi cu o CEE eoliană la Adjud Rugineşti, fiind în 2015 şi printre participanţii la PZU pe OPCOM.

Revenind la preluare, “Energycum W”, la care Umbrărescu deţine 70% iar soţia sa Mirela Umbrărescu 30% ar urma să absoarbă “Top Energy Invest” şi “New-Tech”, firme care la rândul lor sunt tot producătoare de curent electric. Acestea din urmă sunt controlate de femeia de afaceri Eugenia Gegea.

În firma Top Energy are o participaţie de 0,5% şi Alina Burghelea, care este administratorul uneia dintre marile afaceri ale lui Umbrărescu, Tehnostrade.

Pe de altă parte, marile companii de construcţii Spedition UMB şi Tehnostrade ale omului de afaceri au afaceri tot mai reduse în ultimii ani, ajungând abia la 120 milioane de euro în 2014, de trei ori mai reduse decât în perioada de început a crizei din România.

 

Tag Cloud