Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat07022022

Last updateMon, 30 May 2022 6pm

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana EDP, 3 mil. € la un parc solar din Băileştiul lui Amza Pellea

EDP, 3 mil. € la un parc solar din Băileştiul lui Amza Pellea

fotovoltaic EDP Dabuleni

Portughezii de la EDP au mai adus peste 2,9 milioane de euro pentru majorarea de capital a parcului solar de 4,1 MW din localitatea Băileşti, judeţul Dolj (localitate în care s-a născut actorul Amza Pellea), indică un document consultat de Energy Report.

Parcul cu panouri solare este în extravilanul oraşului Băileşti şi este proiectat să genereze o cantitate de energie electrică regenerabilă de circa 5.073,00 MWh anual. Acesta este doar unul dintre proiectele fotovoltaice din Băileşti.

Centrala electrică fotovoltaică este prevăzută cu 16.695 panouri fotovoltaice, fiecare dintre ele cu o capacitate de 245 Wp. Panourile au dimensiunea de 1661 x 997 x 45 mm.

Foton Delta este firma operatoare a parcului, cumpărată în anul 2012 de gigantul energetic EDP Renewables, divizia de energii regenerabile a grupului Energias de Portugal.

Acţionarii parcului sunt astfel EDP Renewables Europe SL cu 25% şi EDPR Ro PV cu 75%. În lei, ca urmare a acestei majorări, noul capital social al firmei este de 14,3 milioane de lei.

Pentru parcul solar s-a hotărât anul trecut să primească până la 2,36 miloane de euro din partea BERD şi Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB).

EDPR are în România o capacitate instalată de circa 520 MW. Din acest total, 50 MW sunt în panouri solare. Printre proiectele fotovoltaice ale portughezilor mai amintim aici Cujmir Solar, Vânju Mare Solar, Studina Solar şi Potelu Solar.

EDP Renewables au fost şi în 2013 dar şi în anul 2012 printre “premianţii” certificatelor verzi din România. În 2013 au fost clasaţi imediat după CEZ şi Enel, cu peste 700.000 de certificate verzi obţinute.

CONSUMUL GLOBAL DE ENERGIE

PRODUCTIA GLOBALA DE ENERGIE

Consumul de energie al SUA

Tag Cloud