Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Încă un parc solar din Braşov, finanţat cu 11 mil. € de chinezi

Încă un parc solar din Braşov, finanţat cu 11 mil. € de chinezi

fotovoltaice Cujmir

Zilele trecute informam în Energy Report că o bancă din China, mai precis China Minsheng Banking Corp. a împrumutat cu 11 milioane de euro pe acţionarii a trei parcuri fotovoltaice de la Hărman, Braşov, fonduri destinate refinanţării construcţiei şi dezvoltării proiectelor.

Acelaşi lucru s-a întâmplat din nou cu firma de proiect Clue Solar, aceeaşi acţionari şi aceeaşi bancă. Mai precis, China Minsheng Banking Corp. a împrumutat cu 11 milioane de euro pe acţionarul Zhejiang New Energy, care are o participaţie de 90% în Clue Solar. În acest proiect, Unisun este celălalt acţionar, cu 10%.

De data aceasta e vorba de un singur parc refinanţat, parc cu o capacitate totală de 6,66 MWp, plasat tot la Hărman, Braşov.

Încă de la începutul anului 2014, Unisun, unul dintre acţionarii chinezi de mai sus, anunţa că parcurile sale din Hărman şi Dej, cu o capacitate totală instalată de 19,59 MW au fost conectate la reţea şi au primit deja şase certificate verzi.

 

Tag Cloud