Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Soţia regelui asfaltului din Banat lichidează 3 proiecte fotovoltaice

Soţia regelui asfaltului din Banat lichidează 3 proiecte fotovoltaice

Oana-si-georgica-cornu

Oana Cornu, soţia milionarului Georgică Cornu, a hotărât săptămânile trecute să înceapă dizolvarea şi lichidarea a trei proiecte de parcuri cu panouri solare din Timiş respectiv Parc Solar TM, Solar Energoprod şi A&M Anlagen, indică documente ale celor trei companii, consultate de Energy Report.

Omul de afaceri Georgică Cornu, numit în presă şi “regele asfaltului din Banat” a scăpat după zece zile  din arestul la domiciliu la finele lunii martie, după ce judecătorul i-a admis recursul. Nu a scăpat însă şi de soţie, cu care este în proces de divorţ de mai mult timp.

Georgică Cornu a fost reţinut în primă instanţă, după un obicei tot mai în trend printre procurori, ca urmare a unor acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani, după mai multe percheziţii legate de un dosar la care s-a vorbit de un prejudiciu de nouă milioane de euro.

Omul de afaceri deţine printre altele grupul de firme Confort dar are afaceri şi în comerţ. Acesta a fost şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Averea sa este estimată în topurile locale cu miliardari la circa 10 milioane de euro. Acesta a fost însă mai vizibil în presă prin relaţia pe care o are cu prezentatoarea TV Marina Almăşan, fostă soţie a lui Victor Socaciu.

Revenind la Oana Cornu, să spunem că aceasta este mandatara mai multor oameni de afaceri germani în procesul de lichidare şi dizolvare al proiectelor fotovoltaice. Este vorba despre Josef Marx şi Burkhardt Arnold  în cazul proiectului A&M Anlagen, de Josef Marx şi Graţian Grecu (cu dublă cetăţenie, română şi germană) în cazul proiectului Parc Solar TM şi de Waari Ghessan (român născut în Siria) şi Graţian Grecu pentru proiectul Solar Energoprod.

Soţia milionarului susţine că firmele de mai sus nu au obligaţii către bugetul de stat, bugetul local, bugetul asigurărilor sociale de stat, şomaj şi sănatate şi nici către alte persoane cu care au avut relaţii contractuale sau de orice altă natură economică. Oana Cornu, care deţine şi acţiuni la firmele omului de afaceri, va păstra registrele proiectelor fotovoltaice timp de cinci ani.

Tag Cloud