Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Cernavodă Power, tranzacţii cu terenuri

Cernavodă Power, tranzacţii cu terenuri

eoliene cernavoda

 Gigantul EDP Renewables, aflat în topul companiilor active pe plan local în privinţa câştigurilor  din certificate verzi, l-a împuternicit pe spaniolul Jose Juan Canales Trenas, manager în EDPR, să facă tranzacţii cu terenuri în numele şi pentru Cernavodă Power, compania de eoliene deţinută de EDP, indică o hotărâre din martie a companiei, consultată de Energy Report.

Managerul a fost împuternicit “să vândă către orice persoană fizică sau juridică, orice imobil aflat în proprietatea Societăţii, situat pe raza judeţului Constanţa, la preţul pe care-l va considera potrivit (avantajos) pentru Societate, dar nu pentru mai puţin de 3.225 euro/1 hectar (exclusiv TVA) ”, se arată în documentul Cernavodă Power. Trenas are de asemenea şi delegarea de a cumpăra terenuri.

Scopul acestor potenţiale tranzacţii este “dezvoltarea, construirea, operarea şi mentenanţa Centralei Electrice Eoliene Cernavodă”.

De altfel, compania care operează parcul gigant de eoliene de lângă Cernavodă (138 MW putere instalată) a beneficiat de o majorare de capital de 69,5 milioane de euro, se arăta într-o hotărâre din toamnă a companiei.

Merită amintit aici că eolienele de la Cernavodă Power au scos din turbinele eoliene un profit de 10 milioane de lei în anul 2013 la un rulaj de aproape 120 milioane de lei. De altfel, Cernavodă Power a primit 400.000 CV cu 100.000 CV amânate.

EDP Renewables, aceştia au fost şi în 2013 dar şi în anul 2012 printre “premianţii” certificatelor verzi din România. În 2013 au fost clasaţi imediat după CEZ şi Enel, cu peste 700.000 de certificate verzi obţinute.

EDPR are în România o capacitate instalată de peste 520 MW. Din acest total, circa 50 MW sunt în panouri solare.

 

 

Tag Cloud