Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon06242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana După eşecul din fotbal, timişorenii trec la fotovoltaice. UMT îşi pune panouri solare pe 14 clădiri

După eşecul din fotbal, timişorenii trec la fotovoltaice. UMT îşi pune panouri solare pe 14 clădiri

acoperis fotovoltaice

Uzinele Mecanice Timişoara, a cărei activitate de bază se întinde de la prelucrări metalurgice la structuri metalice, a hotărât zilele trecute să înfiinţeze trei firme fotovoltaice pentru a-şi pune panouri solare pe acoperişurile a 14 imobile pe care le are în proprietate. Asta la cinci ani după ce lunga istorie din fotbal cu “zebrele” de la UMT (echipă prezentă în 2001 în divizia A) s-a sfârşit din lipsă de fonduri.

De altfel, şi stadionul pe care cândva jucau Bindea, Dobay, Pavlovici sau Ghiţă Ciolac a “dispărut” sub buldozere, în anii din urmă. Cei de la UMT speră însă ca acum, prin panourile solare, să aducă un plus de eficienţă afacerii.

În cele trei firme de producere a energiei electrice UMT Solar Energy, UMT Solar Energy 2 şi 3, uzinele UMT deţin 98% din capitalul social iar restul de părţi sociale este deţinut de Călin Olariu, directorul general al UMT şi de Cosmin Olariu, director al diviziei de construcţii din cadrul Prompt SA. Promt deţine la rândul său 97,98% din UMT.

Pentru fiecare din cele trei înfiinţate, reprezentantul UMT va fi Călin Olariu, care este şi preşedintele Consiliului de administraţie.

Tag Cloud