Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon06242024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Când avocatura se asociază cu eolienele. Fondatorul Popovici Nitu & Asociatii îşi acordă "asistenţă juridică" pentru reducerea eolienelor unde e asociat

Când avocatura se asociază cu eolienele. Fondatorul Popovici Nitu & Asociatii îşi acordă "asistenţă juridică" pentru reducerea eolienelor unde e asociat

eoliene Crucea

Ernest Popovici, unul dintre cei mai renumiţi avocaţi români, este încă din vremea când eolienele erau la modă şi asociat şi fondator pentru mai multe firme eoliene. Cum era de aşteptat, pentru aceste firme, casa de avocatură Popovici Nitu & Asociatii, fondată de Ernest Popovici, a oferit diverse tipuri de servicii juridice. Fiind însă asociat şi fondator în… poate prea multe firme eoliene pentru vremurile de acum, de curând, una din firmele eoliene la care Popovici e asociat a absorbit alte două firme (fuziune prin absorbţie) la care, de asemenea, avocatul este fondator şi asociat. Acesta poate fi şi un exemplu prin care asistenţa juridică şi eventual fondurile băneşti de care dispun anumiţi avocaţi se pot transforma în părţi sociale sau acţiuni ale firmelor pe care le consiliază.

Firma Wind Energy Power Drift, la care Ernest Popovici e asociatul minoritar, a preluat prin absorbţie Wind Energy Capital şi Wind Energy Vision, la care Ernest Popovici a fost printre fondatori şi asociaţi, după ce între cele două societăţi absorbite şi casa de avocatură au existat mai multe contracte, atât de asistenţă juridică dar şi de împrumut, se arată într-o hotărâre de la finele lunii octombrie a adunării generale a asociaţilor Wind Energy Power Drift.

Din pasivul firmelor absorbite fac parte, printre altele, şi contractele cu casa de avocatură Popovici Nitu & Asociatii dar şi contracte de împrumut, încheiate în lunile aprilie şi iunie din anul 2011. La acestea se adaugă şi contracte de închiriere din august 2011 încheiate între firmele absorbite şi GCIT Gestiune şi Consultanţă, aceasta din urmă fiind o firmă la care sunt asociaţi avocatul Ernest Popovici şi soţia acestuia.

Asociatul care deţine majoritatea părţilor sociale în mai multe firme eoliene unde este şi Ernest Popovici asociat este Eolenvest, care este tocmai compania franceză pe care… iar ne întoarcem, casa de avocatura Popovici Nitu & Asociatii a asistat-o în anul 2011 la achiziţia a trei parcuri eoliene din Brăila, parcuri cu o capacitate proiectată totală de 400 MW.

Printre firmele la care renumitul avocat şi Eolenvest sunt sau au fost în ultimii doi ani  asociaţi şi/ sau fondatori se numără Wind Energy Sistem, Wind Energy Green Power, Wind Energy Investment Project, Wind Energy Moment, Wind Energy Mentor, Wind Energy Creative, Wind Energy Logistic şi multe altele.

De altfel, firma franceză controlată de companiile Filasa, Fibusa şi Sanafi şi-a propus în anii trecuţi dezvoltarea a zeci de parcuri eoliene în judeţe precum Suceava, Brăila, Caraş Severin, Tulcea sau Constanţa. Iar pentru fiecare proiect a înfiinţat o firmă.

Acestea nu sunt însă toate firmele de eoliene în care are participaţii renumitul avocat. Ernest Popovici, alături de GCIT Gestiune şi Consultanţă, fondată tot de acesta, controlează mai multe astfel de firme de profil, acestea fiind fondate cu sediul social tocmai la sediul casei de avocatură de pe Calea Dorobanţilor. Printre firmele controlate de avocat se numără Wind Energy Supply, Wind Energy Blue, Wind Energy Capital, Wind Energy Green Project, Wind Energy Provider, Wind Energy Onix.

Merită amintit aici poate şi faptul că, reprezentanţi ai aceleiaşi case de avocatură profeţeau de curând că jumătate din proiectele eoliene de pe piaţa din România vor dispărea. Dacă acest lucru se va întâmpla, nu e exclus ca după ce a înfiinţat zeci de firme eoliene, marea casă de avocatură să se ocupe şi de fuziunea sau chiar de… închiderea unora dintre acestea.

 

Tag Cloud