Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Tinmar Ind renunţă la un proiect cu panouri solare

Tinmar Ind renunţă la un proiect cu panouri solare

panou solar distrus

O firmă dedicată proiectelor fotovoltaice din marele grup Tinmar Ind, cel mai mare comerciant privat cu electricitate din România, s-a dizolvat şi lichidat în acelaşi timp, săptămânile trecute. Pe lângă cele cinci parcuri de panouri solare dezvoltate până în prezent, Tinmar-Ind mai avea controlul în câteva proiecte fotovoltaice care ar urma să fie dezvoltate pe viitor. Strategia de dezvoltare a acestora nu a fost încă stabilită cu claritate iar legislaţia schimbătoare cu certificatele verzi e posibil să fii contribuit la dizolvarea firmei.

Energo-Sun, firma dizolvată, era deţinută în proporţii egale de omul de afaceri Augustin Oancea şi Tinmar-Ind. Firma s-a înregistrat anul trecut cu scopul de a produce energie electrică. În acelaşi scop, Tinmar-Ind mai deţine jumătate din Mateo Green Energy, Austin Green Energy şi MCM Renewable, a căror strategie nu este încă bine pusă la punct.

Anul 2012 a fost unul cu pierderi pentru Energo-Sun iar în august 2013 a venit dizolvarea. Tinmar-Ind mai deţine însă circa 50 MW instalaţi în parcuri fotovoltaice în România.

În februarie, Tinmar-Ind a fost implicată în cea mai spectaculoasă tranzacţie cu energie electrică a anului curent când a cumpărat pe OPCOM; de la Interagro a lui Ioan Nicolae, 15.120 MWh de energie în bandă, la un preţ de 253 lei/MWh, cel mai mare preţ care s-a obţinut pentru acest tip de energie în istoria recentă a bursei.

Potrivit datelor ANRE, Tinmar-Ind a avut anul trecut o cotă de piaţă de 5,81% pe segmentul concurenţial al pieței de energie, fiind cel mai mare furnizor pe acest segment, după Electrica Furnizare, firmă de stat, care deţine o cotă de 11,83%.

În 2012, Tinmar-Ind a avut afaceri de 1,38 de miliarde de lei (peste 311 milioane de euro), nivel similar cu cel din 2011, în timp ce profitul net a crescut cu 40%, până la 30,1 milioane de lei (6,7 milioane de euro).

Pentru anul 2013, firma îşi propune afaceri de 374 milioane de euro şi un profit brut de 13,5 milioane de euro.

Tag Cloud