Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Ruptură între milionarii Tufan şi Anastasescu

Ruptură între milionarii Tufan şi Anastasescu

Elsid rupt

 Prahovenii Tufan şi Anastasescu, care apar în topul celor mai bogaţi români, au hotărât săptămânile trecute în cadrul unei AGEA a Elsid că “îşi separă activităţile comerciale şi bunurile, şi în general, încetează orice formă de asociere între şi/sau control direct sau indirect al acestora asupra şi/sau în legătură cu societăţile, bunurile, activele şi pasivele descrise în acordul de separare”, scrie într-un document al Elsid, consultat de Energy Report.

Acordul de separare face referire la companiile Elsid, Metaleuroest, Vivaio, Hidrotehnica Galaţi, Soceram, Dobromin, Electrocarbon, Cemart Invest, Ecowatt Invest şi Cemrom.

Acţionarii Elsid au aprobat şi mai multe contracte de cesiune de creanţă între companie în calitate de cedent şi alte companii în care au deţineri cei doi milionari.

Printre acestea, unul în care Metaleuroest este cesionar iar Hidrotehnica Galaţi debitor cedat, cesiunea având ca obiect suma de circa 17,4 milioane de lei.

Un alt contract de cesiune cu Elsid cedent, Metaleuroest cesionar este cu Soceram debitor cedat, cesiunea având ca obiect suma de circa 3,8 milioane de lei.

Tot în AGEA recentă s-a aprobat emiterea de către Elsid a 12 bilete la ordin cu o valoare cumulată de 4,94 milioane euro echivalent în lei în favoarea Vivaio, bilete avalizate de Metaleuroest.

Producătorul de electrozi siderurgici Elsid din Titu a fost până de curând cel mai mare producător de energie hidro în microhidrocentrale, chiar şi înaintea Hidroelectrica.

Cât despre Elsid, controlată cel puţin până de curând de cei doi milionari prahoveni, aceasta este şi una dintre firmele care au fost obligate să renegocieze contractul direct de cumpărare a energiei de la Hidroelectrica după ce aceasta din urmă a intrat în insolvenţă. Elsid a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri netă de 357,2 milioane lei, în creştere faţă de 352 milioane de lei în 2013 şi tot în creştere de la 335 milioane de lei din anul 2012. Profitul net însă a fost în uşoară scădere la 26 milioane de lei de la puţin peste 31 milioane de lei în 2013. Cu un rulaj mai mare însă, firma a mărit numărul mediu de angajaţi de la 256 în anul 2013 la 287 anul trecut.

 

Tag Cloud