Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat07132024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Nou şef pe România la Enel. Toni Volpe pleacă din Grup

Nou şef pe România la Enel. Toni Volpe pleacă din Grup

nou sef Enel

 Operațiunile Enel din România urmează să fie conduse de Georgios Stassis, șeful regiunii Europa și Egipt a Enel Green Power, după ce actualul manager, Toni Volpe, se va retrage din această poziție pentru a ocupa o funcție de conducere în afara Grupului Enel. Schimbarea va intra în vigoare până la finalul lunii februarie, informează Enel.

Stassis face parte din Grupul Enel din anul 2007 și, în calitate de șef al regiunii Europa de Est și Egipt a Enel Green Power (EGP), conduce în prezent operațiunile EGP din Grecia, Bulgaria, România, Turcia și Egipt.

Înainte de a se alătura EGP, Georgios Stassis a deținut poziția de Director Executiv Proiecte Strategice și Achiziții, precum și pe cea de membru în comitetul executiv de management al Tellas Telecom, cel mai mare operator alternativ de telecom din Grecia.

Stassis este absolvent al facultății de Inginerie Civilă din cadrul Universității Kingston din Marea Britanie, deținând totodată și un master în Managementul Construcțiilor în cadrul aceleiași universități.

Enel este prezentă în special în Europa și America latină. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente, are o capacitate instalată netă de 89 GW, generează electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km. Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deține cea mai mare bază de clienți comparativ cu societățile europene din acest sector și este printre cele mai mari companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel are peste 3.100 de angajați pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea.

 

Tag Cloud