Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Productie si Distributie Credit de 29 mil. euro pentru furnizorul de energie Axpo Ro, prelungit cu un an

Credit de 29 mil. euro pentru furnizorul de energie Axpo Ro, prelungit cu un an

axpo

 

Unul dintre cei mai mari furnizori de energie de la noi din ţară, Axpo România, şi-a prelungit cu un an un credit de 29 de milioane de euro luat de la Unicredit Ţiriac, indică o hotărâre a companiei controlată de statul elveţian, consultată de Energy Report. Hotărârea s-a luat într-o AGEA a companiei, desfăşurată în Elveţia.

Axpo România (fosta EGL România) a avut în anul 2012, cu doar 13 salariaţi, o cifră de afaceri de peste jumătate de miliard de lei (mai precis, 550.112.255 lei) şi un profit de peste 11 milioane de lei.

Înfiinţată în septembrie 2003 ca filială internațională a EGL, acum Axpo Trading, Elveția, compania a implementat în România modelul de furnizarea de energie electrică şi de gaze către acelaşi client, model preluat apoi de jucători precum Gaz de France, CEZ şi alţii.

De altfel, elveţienii au fost pionieri şi în alte privinţe în România. Astfel, în vara anului trecut, într-o perioadă în care contractele mult mai mari de un an erau greu de închipuit, Axpo Energy România şi Long Bridge Milenium au încheiat pe PCCB, administrată de OPCOM, un contract pe... zece ani.

Axpo România este o filială internațională a Axpo și oferă servicii în domeniul energiei și gazelor naturale și furnizează energie clienților locali. Statul elveţian controlează compania românească prin Axpo International din Luxembourg (99,995%) şi prin Axpo Trading AG din Elveţia (0,005%).

 

Tag Cloud