Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sun04282024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Termogaz Company, o “campioană” a contractelor cu statul, a intrat în insolvenţă

Termogaz Company, o “campioană” a contractelor cu statul, a intrat în insolvenţă

z Electrocentrale Deva

De la contracte cu Nuclearelectrica, Compania Naţională a Huilei  sau Electrocentrale Deva la construirea de săli de sport sau telegondole din Valea Jiului până-n Maramureş, Termogaz Company aproape că nu a ratat niciun contract “gras” cu bani de la stat. Multe dintre acestea au fost însă pe vremea PDL-ului. Cum vremea PDL-ului a trecut, întâmplător sau nu, Termogaz a intrat în insolvenţă.

Firma a avut afaceri înfloritoare în ultimii ani, chiar în creştere, în ciuda perioadei de criză. Astfel, cu un număr de circa 180 de angajaţi, compania a avut în 2011 o cifră de afaceri netă de peste 58 milioane de lei, mai mare decât în anii precedenţi şi a avut profituri variind între două şi şase milioane de lei.

De aceeaşi soartă are parte acum şi Termogaz Instal, din care Termogaz Company s-a retras în toamna anului 2009. Administratorul judiciar al Termogaz Instal se “chinuie” de luni bune să vândă din activele companiei (teren, maşini şi altele) pentru a-i mulţumi măcar parţial pe cei care au de recuperat bani de la firmă.

În cazul în care nu există nicio legătură între plecarea PDL-ului de la putere şi intrarea în insolvenţă a Termogaz Company, ne vom limita la a spune că “Termogaz” e un nume cu ghinion în această perioadă. Asta pentru că tot în ultima vreme, firme precum Termogaz din Braşov, Termogaz Grup din Neamţ, Tehnic Termogaz din Constanţa şi altele “asemenea” din alte judeţe, au intrat în insolvenţă.

Intrarea în insolvenţă a Termogaz Company s-a petrecut însă în zilele trecute. Firmei, renumită printre altele şi prin contractele cu ministerele conduse de Elena Udrea şi Monica Iacob Ritzi, tocmai i s-a desemnat administratorul judiciar – Heral Consult.

Administratorul judiciar a convocat adunarea generală extraordinară a acţionarilor companiei pentru 1 iulie. AGEA va avea drept scop desemnarea administratorului special care, pe cheltuiala acţionarilor, îşi va îndeplini atribuţiile în cadrul procedurii de insolvenţă.

Rămâne de văzut ce vor recupera creditorii şi ce se va putea recupera din averea companiei, în cazul în care nu se optează pentru reorganizare judiciară. În 2011 cel puţin, activele imobilizate pe hârtie de circa 17 milioane de lei iar activele circulante de peste 25 de milioane de lei. În perioada de insolvenţă însă, averea firmelor este foarte… volatilă.

Tag Cloud