Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Electrica are un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie

Electrica are un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie

Electrica Cristian Busu

 

La o lună după ce şi-a ales un nou Consiliu de Administratie, compania Electrica şi l-a ales şi pe noul preşedinte al CA, Cristian Bușu.

Membru în Consiliul de Administrație al Electrica SA din anul 2014, Cristian Bușu a fost ales în această nouă funcție în cadrul ședinței Consiliului din data de 13 ianuarie 2016, urmând să aibă un mandat pe un an.

Compania, al cărei director general este Ioan Roșca, este de la finele anului trecut administrată de un Consiliu de Administraţie compus din şapte membri (faţă de cinci câţi erau înainte): Arielle Malard de Rothschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan,  Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma și Pedro Mielgo Alvarez.

Cristian Bușu este, începând cu anul 2011, lector universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București. Acesta este şi secretar de stat în Ministerul Energiei și membru în Consiliul de Administrație al SIF Oltenia. Până de curând, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti.

În perioada 2009-2013, Cristian Bușu a fost director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor. Anterior a ocupat, timp de patru ani, funcția de consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker.

„Electrica este o companie stabilă din toate punctele de vedere, care își va respecta angajamentele asumate, în principal, acelea de a crea valoare pe termen lung pentru acționari prin distribuția și furnizarea de energie electrică și de a asigura servicii la standarde excepționale pentru clienți”, a declarat noul preşedinte al CA.

Electrica SA, cu un istoric de peste 120 de ani, este lider pe piata de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice.

Compania are o arie de cuprindere naţională - cu organizare zonală în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.

 

Tag Cloud