Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Enel Distribuție Muntenia, 12 mil. lei în modernizarea a 224 km de reţea în Giurgiu

Enel Distribuție Muntenia, 12 mil. lei în modernizarea a 224 km de reţea în Giurgiu

Enel Distributie Muntenia

 

Enel Distribuție Muntenia a demarat anul acesta un program de modernizare a rețelei electrice de distribuție de medie și joasă tensiune în județul Giurgiu, urmând să se finalizeze modernizarea a aproximativ 224 km de rețea. Valoarea estimativă a lucrărilor este de peste 12 milioane lei.

Lucrările de modernizare a rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Giurgiu constau în înlocuirea conductoarelor existente cu unele noi cu secțiuni mărite, oferind un nivel îmbunătățit al tensiunii și posibilitatea unui consum sporit. De asemenea, stâlpii și branșamentele cu un grad avansat de uzură vor fi înlocuiți.

Astfel, în localitățile Pietrele, Chiriacu, Vlad Tepes, Prundu, Cupele, Petru Rares, întreaga rețea de joasă tensiune, respectiv 63 km a fost înlocuită. Localitățile Meletie, Bicu, Balasoieni, Sf. Gheorghe, Carpenis, Floreşti, Ulmi, Dobreni, Greaca, Copaciu, Singureni, Varlaam, Hulubeşti, Hotarele, Comana beneficiază de lucrări de modernizare parțială, 20 de km de rețea de joasă tensiune fiind înlocuiți.

Tot pentru rețeaua de joasă tensiune sunt planificate şi vor fi executate lucrări în localitățile Naipu, Gaiseni, Izvoru, 62 km de rețea urmând să fie modernizați. De asemenea au fost realizate lucrări de modernizare integrală a 55 km de retea de medie tensiune din zona de nord a județului Giurgiu, în timp ce linia electrică aeriană de medie tensiune de pe raza localităților Puieni, Vlad Tepes, Pietrele, Baneasa, Frasinu va fi modernizată integral până la sfârșitul acestui an, cumulând un volum de retea modernizată de cca. 24 km.

Toate aceste lucrări vor asigura preluarea unui consum crescut cu până la 40% față de nivelul actual, astfel că aproape 30.000 de clienți vor beneficia de o mai bună calitate a serviciului. Pe unele tronsoane, vechimea rețelei din zonă depășeste 40 de ani.

Enel este o companie energetică multinațională, concentrându-se în special în Europa și America Latină. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente, are o capacitate instalată netă de 89 GW, generează electricitate și gaz printr-o rețea ce acoperă circa 1,9 milioane km.

Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deține cea mai mare bază de clienți comparativ cu societățile europene din acest sector și este printre cele mai mari companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel are peste 3.100 de angajați pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale tării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind aproape o treime din piața locală de distribuție.

Compania continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

Tag Cloud