Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica OPCOM vrea să cumpere clădirea din centrul Capitalei unde stă cu chirie

OPCOM vrea să cumpere clădirea din centrul Capitalei unde stă cu chirie

Opcom sediu

 Operatorul pieÅ£ei de energie electrică ÅŸi gaze naturale din România (OPCOM) ÅŸi-a exprimat săptămânile trecute acordul cu privire la încercarea de cumpărare a spaÅ£iilor închiriate de companie în clădirea de pe strada Hristo Botev (foto), indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Economiei în AGOA a companiei au mandatat executivul OPCOM să negocieze chiria pentru încă 1-4 ani în actualul sediu de lângă Piaţa Rosetti, cu recomandarea încheierii contractului pe o perioadă mai mare de un an.

Opcom şi-a mărit numărul mediu de angajaţi de la debutul crizei până în prezent, astfel că la finele anului 2013 operatorul figurează cu 80 de angajaţi. În acelaşi an, compania a avut un rulaj de 19,8 milioane de lei (circa 4,42 milioane de euro).

Anul trecut a fost unul greu pentru OPCOM pentru că a achitat singură, integral, suma de peste un milion de euro aplicate atât operatorului bursier cât ÅŸi Transelectrica de către Comisia Europeană pentru încălcarea legislaÅ£iei antitrust. Amenda a depăşit (deÅŸi nu trebuia să depăşească) 10% din cifra de afaceri de 4,42 milioane de euro  a Opcom pe anul 2013. Rezultatul e că operatorul bursier a hotărât să dea în judecată Transelectrica pentru a recupera cei circa 600.000 de euro plătiÅ£i în plus.

 

Tag Cloud