Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04232024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Microhidrocentralele de la Sadu, plus 4,5 mil. lei la capital

Microhidrocentralele de la Sadu, plus 4,5 mil. lei la capital

microhidrocentrala Crisul Negru

 

ICPE Electrocond, asociatul unic al Chemp Sadu, a decis săptămânile trecute să majoreze capitalul social al operatorului celor două microhidrocentrale sibiene cu peste 4,5 milioane de lei, indică o decizie a Chemp Sadu, consultată de Energy Report.

Institutul de Cercetare şi Producţie în Electrotehnică Electrocond (prescurtat ICPE Electrocond) este condus de Mihai Prundianu, un important om de afaceri bucureştean, pe care presa l-a catalogat frecvent drept unul dintre „băieţii deştepţi” din energie, pentru că ar fi cumpărat ieftin curent de la Hidroelectrica şi apoi îl vindea scump la Electrica.

Mihai Prundianu este atât director general cât şi preşedintele consiliului de administraţie al ICPE Electrocond.

Compania a mai hotărât lunile trecute să ia peste 5 milioane de euro de la CEC pentru a refinanţa credite mai vechi destinate microhidrocentralelor de la Sadu.

Pe lângă câteva ateliere de prelucrare a lemnului, microcentralele de la Sadu sunt în prezent cam singurele prezenţe “industriale” din localitate (au circa 25 de salariaţi), după ce în anul 2013 s-a închis fabrica de bere deschisă încă din anul 1913.

 

Tag Cloud