Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Şi “băieţii deştepţi” dau dividende. Romelectro, 22 milioane de lei

Şi “băieţii deştepţi” dau dividende. Romelectro, 22 milioane de lei

Romelectro

Veche de peste 40 de ani pe piața internă și internațională, Romelectro este cunoscută ca unul din cei mai “norocoşi” contractori generali din România în mari proiecte energetice precum termocentrale, hidrocentrale, linii electrice sau stații electrice. Problema e că multe dintre contracte au fost obţinute prin încredinţare directă, motiv pentru care, în presă, cei de la Romelectro au fost catalogaţi frecvent ca făcând parte dintre “băieţii deştepţi” din energie.

În ultimii ani, companii din grupul Romelectro au câştigat contracte pentru nume precum Complexul Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Translectrica, Electrica, Electrocentrale Galaţi şi mulţi alţi jucători importanţi din România. Asta după ce din anul 2005, Romelectro devine acționarul majoritar al ISPE, CELPI și Electromontaj Carpați Sibiu, punând bazele Grupului Romelectro.

Şi mai cunoscută marelui public a devenit compania după ce la alegerile generale din 2008 a fost unul dintre sponsorii PDL în campania electorală. Întâmplător sau nu, după respectiva sponsorizare compania a mai acumulat câteva contracte importante.

Pe plan internaţional, grupul a devenit mai cunoscut prin realizarea unor proiecte precum barajele Vafregan şi Saveh din Iran, Ksob şi El Fakia din Algeria, 10.000 km de LEA realizate în Iran, Irak, Filipine, Iordania, Siria, Algeria, Malaezia şi Nigeria.

În anul 2013, compania Romelectro a avut o cifră de afaceri de circa 317 milioane de lei iar profitul net a fost de peste 31 milioane lei, de aproape trei ori mai mare decât cel din anul 2012.

Astfel, compania a hotărât ca din acest profit, 22 milioane de lei să fie dvidend brut pe anul 2013.

De asemenea, Viorel Gafiţa a fost re-numit în funcţia de director general al companiei. Asta după ce ocupase aceeaşi funcţie timp de 18 ani, până în urmă cu un an.

Tag Cloud