Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Șeful Camerei Consultanților Fiscali, numit CEO la Transelectrica

Șeful Camerei Consultanților Fiscali, numit CEO la Transelectrica

transelectrica 94805000 87971100

Președintele Camerei Consultanților Fiscali din România, Ion-Toni Teau a fost numit de Consiliul de Supraveghere director general executiv (CEO) al Transelectrica, în urma încetării prin acordul părților a contractului fostului CEO, Ștefan Doru Bucătaru.

“Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuțiile sale potrivit prevederilor statutare si legale, ca urmare a încetării prin acordul părţilor în data de 10 mai 2014, a calităţii de Preşedinte al Directoratului a domnului Ştefan Doru BUCĂTARU, Consiliul de Supraveghere a decis prin Decizia nr. 15870/09.05.2014, numirea în funcţia de Preşedinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societăţii, începând cu data de 11 mai 2014, a domnului Ion-Toni TEAU. Mandatul se acordă pentru perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său”, se precizează într-un comunicat emis pentru acționari de către conducerea companiei.

Ion-Toni Teau a îndeplinit, începând cu data de 25 iunie 2013, funcţia de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, calitate care a încetat odată cu numirea în funcţia de Preşedinte al Directoratului. Teau a mai ocupat până în prezent funcția de director general și administrator în cadrul societaților Lasselsberger S.A. București și Sanex S.A. Cluj-Napoca, precum şi mai multe funcții de conducere în domeniul financiar-contabil. Noul CEO al Transelectrica este și cadru universitar în cadrul Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune – ASE Bucureşti, este doctor în economie din anul 2002 şi deține titlurile profesionale de consultant fiscal, expert contabil și auditor financiar.

Potrivit comunicatului, noul CEO va continua să acorde o atenţie deosebită creşterii performanţei financiare, îmbunătăţirii capitalizării bursiere şi politicii de dividende, fără a pune o presiune nejustificată asupra tarifelor practicate de Compania naţională pentru prestarea serviciilor de transport şi sistem.

Totodată, în ședința din 09 mai 2014, Consiliul de Supraveghere a numit în calitate de membru provizoriu, membru al Consiliului de Supraveghere, până la întrunirea Adunării Generale a Acționarilor, pe domnul Radu Ştefan Cernov. 

Radu Ştefan CERNOV are experienţă profesională în managementul privat al societăţilor naţionale și entităţilor publice, fiind administrator la Transgaz SA, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor și Tehnologiei Informaţiei. De profesie avocat, are o experienţă de peste 10 ani, fiind specializat în drept societar, comercial, financiar, bancar, energie și infrastructură, achiziţii publice.

Tag Cloud