Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04202024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Se scurge energia din PDL. O firmă fondată de mai mulţi protejaţi ai lui Vasile Blaga, s-a desfiinţat

Se scurge energia din PDL. O firmă fondată de mai mulţi protejaţi ai lui Vasile Blaga, s-a desfiinţat

energia-verde-scurtcircuiteaza-miliardele-contribuabililor

Mai rar proiecte energetice în care să se asocieze atâţia oameni cu influenţă politică la vârf. Este cazul firmei Sadu Energy, proiect de producţie a energiei electrice în care s-au angrenat persoane precum Alexandru Noapteş, fostul director general al CFR Călători, Ileana Bianca Pop, fostă director în RAAPPS în Guvernul Boc şi revenită apoi pe funcţie de conducere şi în guvernul Ponta, aceasta fiind şi soţia unui alt mare “fost”, Ştefan Pop, fost şef al „Doi şi-un sfert“ când ministru de Interne era Vasile Blaga. La aceştia se adaugă Aurel Şerban, şi Mihai Prundianu, Şerban fiind o altă persoană care are legături “indirecte” de afaceri cu apropiaţi ai lui Vasile Blaga iar Prundianu este un om de afaceri încadrat în trecut de presă pe lista “băieţilor deştepţi” din intermedierea de curent.

La câtă concentrare de oameni cu influenţă a stat la bazele acestei firme, ne-am fi aşteptat ca afacerile acesteia să meargă ca pe roate. S-a întămplat însă exact pe dos. În plus, unii dintre fondatori au renunţat pe parcurs la afacere.

Mai precis, în 15 ianuarie, în adunarea generală extraordinară a acţionarilor s-a hotărât dizolvarea companiei începând cu 20 ianuarie 2014, se arată într-un document consultat de Energy Report. Lichidator a fost numită firma Grup Insolv SPRL din Sibiu. În document se precizează că firma nu are datorii.

Tag Cloud