Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04272024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Sans frontières. 10 români arestaţi pentru furt de cabluri electrice în Franţa iar fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut pentru furt de produse petroliere

Sans frontières. 10 români arestaţi pentru furt de cabluri electrice în Franţa iar fostul deputat Gabriel Bivolaru, reţinut pentru furt de produse petroliere

furt cabluri electrice

În sectorul energetic, hoţii îi pot avea cu uşurinţă drept model şi pe politicieni. Obiceiul de a fura cabluri electrice pentru a vinde cupru nu există doar în România ci şi în alte ţări. “Actorii” sunt frecvent însă… tot români.

În noaptea de 1 spre 2 august, zece bărbaţi originari din România au fost arestaţi  de jandarmi la Pontivy (în Bretania, nord-vestul Franţei), suspectaţi că ar fi autorii unei serii de furturi de cabluri electrice, scrie letelegramme.fr. citat de Agerpres.

Ancheta jandarmeriei a permis interpelarea lor în flagrant. Cablurile au fost găsite în vehicule iar prejudiciul s-ar ridica la aproape 90.000 de euro pentru localităţile afectate.

De asemenea, tot în aceste zile, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost reţinut în urma unor descinderi efectuate la Constanţa şi este acuzat, alături de alte nouă persoane, de comiterea infracţiunilor de furt de produse petroliere, spălare de bani şi evaziunea fiscală.

Problema e că pentru România aproape că nu mai constituie o ştire ieşită din comun furtul de infrastructură energetică, de la cabluri de alimentare la stâlpi de înaltă tensiune, conducte de gaze sau motorină din vehicule. Asta pentru că se întâmplă frecvent dup cum tot frecvent, companiile de profil se plâng de aceste furturi. E interesant totuşi că pentru aşa ceva ajungem să fim vestiţi şi peste graniţe. Pasul următor (de nedorit) ar putea fi o “upgradare” la furtul de panouri solare, aspect consemnat deja în Germania, despre care energyreport a scris în urmă cu câteva săptămâni.

Tag Cloud