Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Mutu şi fabrica de biodiesel

Mutu şi fabrica de biodiesel

Mutu 3

 

Update: Anul trecut, fabrica de biodiesel a lui Adrian Mutu a făcut obiectul unui contract de vânzare-cumpărare. În urma articolului din Energy Report, reprezentanţii companiei Ama Biodiesel, la care unul dintre asociaţi este Rodica Mutu (mama fotbalistului), ţin să sublinieze însă că, în prezent, proprietar este în continuare SC Ama Biodiesel.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei Ama Biodiesel spun că “a avut loc o reevaluare a bunurilor, faţă de faptul că au o capacitate de producţie mai mică decât cea despre care se ştia iniţial, evaluare care a arătat că valoarea bunurilor este mai mică”. Din documentele consultate de Energy Report, fabrica a fost evaluata la sub 5 milioane de euro (4.718.500 euro).

Fabrica operează sub firma Ama Biodiesel, firma care îi are ca asociaţi, cu deţineri egale, pe Rodica Mutu (mama fotbalistului) şi pe Viorica Hulpe.

Instalaţia de biodiesel pe bază de rapiţă a fost amenajată în primăvara anului 2013 într-o hală de 3.000 metri pătraţi pe trei linii tehnologice.

Potrivit unui document al Ama Biodiesel, consultat de Energy Report, cele trei linii tehnologice au o capacitate de producţie de 72 de tone pe zi. Linia I avea capacitatea cea mai mare, de 45 tone pe zi iar liniile 2 şi 3 de 27 tone pe zi.

Instalaţiile fabricii au fost aduse în România la începutul anului 2013 şi instalate apoi în cadrul Parcului Industrial Borş din judeţul Bihor. Investitiile initiale vehiculate au depasit 10 milioane de euro.

La începutul afacerii, Mutu şi partenerul său de atunci de business, Adrian Marţian, se aşteptau ca acest gen de afacere să fie una dintre afacerile viitorului ca urmare a normelor europene care cereau ca un anumit procentaj din motorină să fie bio.

Tag Cloud