Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Un proiect eolian din Dobrogea se vinde cu 12 mil. lei

Un proiect eolian din Dobrogea se vinde cu 12 mil. lei

eoliene pestera

Sabloal Energie Eoliană, care are un proiect cu 117 eoliene în apropiere de Autostrada Soarelui, în zona Medgidia, urmează să fie vândută cu puţin peste 12 milioane de lei, indică un document recent al Sabloal, consultat de Energy Report.

Sabloal este deţinută în totalitate în prezent de companiile elveţiene Alpiq Holding şi de Alpiq Ecopower şi ar urma să fie vândut altor două companii: “WA Consulting und Beteiligung” şi “Anarad Energ”, două firme înregistrate în Bihor.

Sabloal a mai trecut printr-o tranzacţie la începutul anului 2011 când renumitul grup german RWE a renunţat la un proiect eolian al Sabloal din cauza birocraţiei.

Mai precis, RWE (cei care promiteau cândva că participă la proiectul de construcţie a reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la centrala de la Cernavodă) a vândut înapoi către Sabloal participaţia de 90% pe care o avea într-un proiect eolian de 147 MW din cauză că respectiva firmă nu a reuşit să obţină avizele de construcţie necesare. Pe lângă asta mai era şi problema dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Asta după ce nemţii de la RWE au preluat de la firma Sabloal din Oradea participaţia la respectivul proiect în decembrie 2009.

 

Tag Cloud