Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Solek îşi desfiinţează 6 proiecte fotovoltaice din România

Solek îşi desfiinţează 6 proiecte fotovoltaice din România

panouri solare termice

 

După ce la începutul verii, grupul ceh Solek a primit peste 6 milioane de euro de la OTP şi Garanti Leasing pentru refinanţarea a patru parcuri solare din România, cehii au anunţat că se vor “concentra pe dezvoltarea şi construcţia de noi proiecte fotovoltaice, precum şi consolidarea prezenţei grupului în România”. In ultima perioadă însă, cehii şi-au dizolvat nu mai puţin de şase proiecte de parcuri cu panouri solare, după cum indică informaţiile aparute in Monitorul Oficial si consultate de Energy Report. La ultimele trei proiecte s-a renunţat chiar săptămânile trecute.

Renunţarea la proiecte s-a făcut indiferent de... culoare. Mai precis, firmele operatoare de proiect care s-au desfiinţat sunt: Solek Project Red, Indigo, Green, Blue, Violet şi White.

Investitorii cehi de mai sus au mai multe proiecte în România, atât finalizate cât şi gata de construcţie (cu toate aprobările şi avizele luate). Mai mult decât atât, cateva dintre parcurile fotovoltaice finalizate de către aceştia figureaza ca fiind deja vândute, cel putin asa reiese din informatiile publicate pe site-ul marelui grup ceh.

 

Tag Cloud